Se upp för tanten!

Frk Petterslund



karin.ahlberg59@gmail.com

Mitt skafferi - traditionellt miljösmart

08.08.2013 10:46

I mitt skafferi finns det många burkar och något mindre med flaskor med hemgjord sylt, chutney och saft. Många timmar har tillbringats i skogen för att plocka bär och svamp, och den känslan att ha skafferiet fullt till vintern känns skönt och tryggt. Det bästa betyget jag har fått av detta är när en närstående tonårsgrabb fick upptinade jordgubbar med grädde, som efterrätt, en söndagslunch i vintras, och han utbrast spontant: - Det smakar sommar! Han slickade av tallriken... :)

Tänk så fantastiskt att vi i Sverige har allemänsrätt och på så sätt GRATIS få tillgång till fina bär, svamp m m! Det enda som man måste göra själv är att plocka, rensa, koka och sylta. Men lukten av drottningssylt (blåbär och hallon) som kokas på spisen är l j u v l i g!!

 

Skapa en hemsida gratis Webnode