Se upp för tanten!

Frk Petterslund



karin.ahlberg59@gmail.com

Mammas recept på paj med hårt skal

15.08.2013 09:08

I går blev jag så vanvettigt sugen på något sött efter maten så jag gjorde mammas gamla beprövade recept på paj. Hon har berättat att det kommer från en veckotidning, kanske på 1940-eller 50-talet. Men lättgjord är den och god. Så här gör man:

Smöra en pajform och lägg i säsongens frukt eller bär.

Rör ihop 1 ägg och 1 kaffekopp strösocker (inte vispa)

Tillsätt 1 kaffekopp vetemjöl som rörs i

Du har nu en kletig tjock smet

Smeten hälls ovanpå bären eller frukten. Häll i en msk varmt vatten i formen. Grädda ca 20 - 30 min i ca 175 grader

Pajen får ett hårt skal och lite kletig under, då är den som bäst!

Nästan alldeles för god och speciellt med vaniljsås till :)